Vrije advocaatkeuze

Recht op vrije advocaatkeuze

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering afgesloten, maar bent u ontevreden over de jurist die uw zaken behartigt? U heeft bijvoorbeeld het gevoel dat hij of zij u behandelt als een nummer en zich te weinig verdiept in uw dossier. U bent niet verplicht om gebruik te maken van de jurist die uw verzekeraar naar voren schuift. De vrije advocaatkeuze houdt in dat u zelf een ‘rechtens bevoegde deskundige’ mag kiezen. Als het conflict niet uitmondt in een juridische procedure mag dat – bij wijze van spreken – ook uw juridisch onderlegde buurman zijn.

Grenzen aan vergoeding

Verzekeraars bepalen in hun polisvoorwaarden zelf wanneer ze een procedure voeren. Als verzekerde bent u vrij om uw eigen jurist of advocaat te kiezen. Een rechtsbijstandsverzekeraar mag dit verzoek niet weigeren. Hij kan wel grenzen stellen aan de vergoeding. De verzekeraar betaalt immers de kosten van de externe deskundige. Daarbij is het gehanteerd uurtarief geen issue. Per zaak hanteert de verzekeraar een kostenmaximum.

Externe arbeidsrecht inschakelen?  

Geeft u de voorkeur aan een externe arbeidsrechtadvocaat boven de jurist van uw rechtsbijstandsverzekering? Alexandra Leenders behartigt uw zaken op adequate en betrokken wijze. Eén ding staat vast: bij Al-lex Arbeidsrecht & Mediation voelt u zich geen nummer.

Juridisch advies nodig?

Stel je vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.