Mr. Alexandra Leenders

Opleiding en ervaring

Alexandra Leenders studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze als interim jurist bij grote overheidswerkgevers, vakbonden en rechtsbijstandsverzekeraars. Ze vat deze periode als volgt samen: ‘Hier heb ik geleerd om adequaat en doortastend te handelen, snel door te pakken en de vaart erin houden. Bovendien leerde ik me in te leven in diverse omstandigheden.

Carrière als advocaat

Sinds 1994 is ze werkzaam als advocaat. Haar roots liggen in de sociale advocatuur. Hier leerde ze het klappen van de zweep kennen. Zaken die op het eerste gezicht kansloos leken, bracht ze tot een goed einde.

Vaak stond ze mensen bij die zich in de nesten hadden gewerkt. Vandaag de dag plukt ze van deze werkervaring de vruchten. Haar mensenkennis, inlevingsvermogen, heldere taalgebruik en daadkrachtige aanpak kregen in deze periode gestalte.

Arbeidsrecht als specialisatie

Sinds 2000 is Alexandra Leenders gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht. Met haar bureau Al-lex Arbeidsrecht & Mediation ondersteunt ze werkgevers en werknemers bij arbeidsconflicten. En ze geeft grondig gestoelde adviezen bij reorganisaties en HR-vraagstukken.

Alexandra Leenders

Juridisch advies nodig?

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.